Diensten

scheurreparaties en reparaties metselwerk gevelrenovatie en -restauratie

Renovatie

Het voegwerk van uw pand kan gaan brokkelen. Het Spakenburgs Voegbedrijf herstelt het voegwerk vakkundig, met elke gewenste techniek, zoals borstelwerk, doorgestreken voegwerk en knipvoegwerk. Indien nodig kan Het Spakenburgs Voegbedrijf scheurherstel in de muren uitvoeren (zie scheurherstel).

Het bestaande voegwerk wordt zorgvuldig verwijderd door uithakken of uitslijpen. Daarna wordt nieuw voegwerk aangebracht. Wilt u zien hoe uw gevel eruit gaat zien met de door u gekozen voegsoort? Dan voegen wij een proefstuk!

Restauratie

Schade aan uw gevel kunt u laten herstellen met gevelrestauratie. Dit gebeurt met originele materialen. Gevelrestauratie gebeurt (in tegenstelling tot gevelrenovatie) meestal bij (rijks)monumenten en gebouwen met authentieke gevels. Bij gevelrestauratie worden ook oude technieken gebruikt, zoals de knipvoeg en de snijvoeg, die het pand een statige uitstraling geven. Het Spakenburgs Voegbedrijf heeft deze techniek in huis.

Scheurreparaties en reparaties metselwerk

Scheuren in uw muren kunnen op verschillende manieren ontstaan. Verzakkingen in de grond, sloopwerkzaamheden in de buurt, vorstschade en bouwkundige gebreken zijn slechts een paar voorbeelden. In de meeste gevallen kan het Het Spakenburgs Voegbedrijf de scheuren herstellen. Na het verwijderen van het voegwerk brengen wij ankers aan. Vervolgens wordt nieuw voegwerk aangebracht. Doorgescheurde stenen kunnen we op kleur weer opvullen. Na afloop van de reparaties en herstelwerkzaamheden zijn uw gevel en muren weer in uitstekende conditie.

Impregneren

Wilt u uw gevel en muren beschermen tegen vuilaanslag, doorslaand vocht en schimmelvorming, dan is impregneren een goede keuze. Na impregnatie is de gevel ook gemakkelijker te reinigen, als er op termijn wat nieuwe vervuiling ontstaat. Het is verstandig uw gevel te laten reinigen, voordat u laat impregneren.

Het Spakenburgs Voegbedrijf brengt het impregneermiddel op de gevel aan. De muren blijft ademen, maar worden waterafstotend.